däck

Köp dina nya däck i Tyresö

Köp dina nya däck i Tyresö

advertorial

Är du ute efter nya däck till bilen? Då ska du köpa dina däck i tyresö. Varje ny säsong behöver man se över hur däcken till bilen är. Vilket skick de är i och om de klarar av att rulla på vägarna en säsong till eller inte. Mönsterdjupet på däcken bör vara tillfredsställande och inte vara för dåligt, för då blir inte däcken godkända att åka vidare med i en eventuell poliskontroll.

För att man ska vara säker på att däcken går att åka med så måste man kontrollera mönsterdjupet. För sommardäck gäller ett djup på 1,6 mm och för vinterdäck 3 mm. Säkerheten är viktig när man är ute och åker bil. Att se över hur däckens skick är, är minst lika viktigt som att ha bältet på sig när man kör. Om däcken är i dåligt skick eller om mönsterdjupet inte är bra så behöver man se till att köpa nya däck. 

 

 

Förvara däcken på ett däckhotell

Nya däck kan man köpa på en verkstad eller i en butik som säljer tillbehör till bilar. Många erbjuder även hotell för däcken under den tid av året som de inte används. När vinterdäcken åker av och man inte har någonstans att förvara dessa, ja då kan man använda sig av ett däckhotell och förvara dem där tills det är dags att sätta på dem igen. 

När det är dags för däckbyte kan man även få hjälp med den biten. Det är inte alla som har kunskap om hur man gör för att skifta däck på bilen eller ens vill göra det själva. Då kan man betala någon annan för den typen av tjänst, så slipper man göra det själv. Däcken till bilen fyller en viktig funktion och det är av stor betydelse att de däck som sitter på fungerar som de ska.