körskola i Nacka

Körskola för moppekort i Nacka

Körskola för moppekort i Nacka

advertorial

När du ska ta det första riktiga steget ut i trafiken och börja köra moped är det viktigt att göra allt rätt. Femton är en magisk ålder och många nya dörrar öppnar sig när du kan börja köra själv. Vägen till skolan och kompisarna känns inte lika lång och det går mycket fortare än att cykla. 

Kanske är det friheten som lockar allra mest. Du kommer inte att behöva be om skjuts eller stå och vänta på buss, spårvagn eller T-bana. Dessutom kan du köra nästan ända fram till ytterdörren. 

För att börja ta ett mopedkörkort, eller ett AM 1 som det egentligen heter, måste du vara fjorton år och nio månader gammal och det är din målsman som gör anmälan. Ett körkort med AM-behörighet gör att du får köra moped klass 1 eller EU-moped som det också kallas. En EU-moped kan och får köras i högst 45 km/timme och den ska ha registreringsskylt. Med ett AM 1-körkort får du också köra mopedbil.

 

körskola i Nacka

 

Du behöver inte ha en egen moped för att övningsköra på körskolan

Innan du anmäler dig till en körskola i Nacka behöver du ansöka om och få körkortstillstånd hos Trafikverket. Du behöver dock inte kunna köra moped när du anmäler dig. Kan du cykla så har du balansen klar. På kursen får du möjlighet att öva körning i två timmar på en körgård och sedan ytterligare två timmar med en handledare i trafik. De flesta lär sig snabbt att köra, men skulle du behöva mer övning så får du det.

Den teoretiska delen är på åtta timmar som är fördelade på två eftermiddagspass om fyra timmar. Du får lära dig de trafikmärken, trafikregler och det säkerhetstänkande som behövs för att du ska bli en bra förare. Kursen avslutas med Transportstyrelsens kunskapsprov som du måste klara för att kunna få ditt moppekort.