Volvo penta action service

Våga upptäcka världen i vikingarnas anda!

Våga upptäcka världen i vikingarnas anda!

editorial

Att färdas på vattnen är en del av den nordiska historian. Faktum är att vikingarna var kända för sina skepp, framför allt långskeppen, som var snabbgående och kunde köras upp på stränderna. Dessa egenskaper gjorde att vikingarnas räder var så plötsliga – man kunde köra upp ända fram till tomtgränsen, så att säga.
Den sista stora räden var för övrigt det så kallade Ingvarståget i österled. Färden ska ha haft Georgien som slutmål men slutade i katastrof och blev det sista stora vikingatåget från Sverige.

Nya tiders äventyr

Det går som tur är betydligt lugnare till i de nordiska farvattnen idag. Här behöver man inte oroa sig för att bli överfallen medan man ligger och guppar ute i Mälaren eller tar sig fram längs Göta kanal.
Däremot kan det förstås hända att man ändå råkar ut för någon sorts olycka. Som tur är finns det oftast alltid hjälp att få inom nära håll, som på Björnhammarvarvet: https://bjornhammarvarvet.se/vara-tjanster/.

I dessa dagar är det kanske vanligt att man börjar göra sig redo för vintersäsongen och tar upp båten på land. Dock finns det ju faktiskt folk som lever som nomader ute på haven och har seglat söderut – i samma andra som flyttfåglarna – för att uppsöka värmen.
Numera kan man ju nämligen jobba från lite varstans, så länge man har en stabil uppkoppling inom räckhåll. Inte undra på då om folk väljer att göra något annorlunda och bli så kallade digitala nomader.

För även om världen är en galen plats idag så finns det även galet många möjligheter för den som vågar prova på nya saker. För aldrig förr har väl livet varit fullt av så mycket potential som idag?
Vilka drömmar har du som du inte riktigt har vågat ta tag i än?
En tips: ta ett första steg redan nu och du kommer att märka hur snabbt världen plötsligt öppnas upp för dig.